skip to Main Content

Op 1 februari  2019 zijn de kinderfysiotherapie van fysiotherapie Blokker en kinderfysiotherapie Westfriesland samen gegaan onder de naam kinderfysiotherapie Westfriesland. 

Daar wij veel jonge kinderen van 0- tot ongeveer 2 jaar aan huis behandelen rijden wij veel rond in de regio Hoorn/ Grootebroek, Enkhuizen en omliggende dorpen. Daarom vonden wij de naam kinderfysiotherapie Westfriesland passender dan fysiotherapie Blokker. Wij hebben praktijkruimte in Zwaag en in Enkhuizen. 

Jitske Nieman – Kinderfysiotherapeut

Ik ben in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt in verschillende particulieren praktijken in Zwitserland en Nederland. Vanaf  2004 tot september 2017 ben ik werkzaam geweest in het Westfriesgasthuis waar ik vooral jonge zuigelingen en kinderen met complexe motorische problemen heb behandeld

In 2006 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. In augustus 2015 ben ik als kinderfysiotherapeut naast mijn werkzaamheden in het Westfriesgasthuis aan het werk gegaan bij Fysiotherapie Blokker.  

De afgelopen 13 jaar heb ik in het ziekenhuis veel ervaring  opgedaan met zuigelingen, jonge kinderen en kinderen met complexe motorische problemen, psycho-somatische klachten. Ook heb ik veel cursussen gevolgd in deze richting. 

De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel zuigelingen en jonge kinderen aan huis behandeld. In de praktijk zag ik een groeiend aantal kinderen met orthopedische klachten. Om deze reden ben ik in September een grote verdiepingscursus kinderorthopedie gaan doen deze rond ik in april 2019 af. 

Het leukste aan mijn vak vind ik plezier in bewegen en plezier tijdens oefenen. Hierdoor is het leuk  om een bepaalde vaardigheid (weer) aan te leren. Want soms kost het veel tijd en inspanning om een vaardigheid te leren. Maar waar een wil is is een weg. Ik hoop dat ik met u samen kan zorgen dat uw kind een bewegingsvaardigheid (weer) zo goed mogelijk aanleert.

Melissa Mes – Kinderfysiotherapeut

Ik ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de hogeschool Leiden. Daarna ben ik gestart met werken in de particuliere praktijk. De affiniteit voor het werken met kinderen heb ik gekregen tijdens mijn stages van de algemene fysiotherapie opleiding.

Ik ben in 2020 afgestudeerd als kinderfysiotherapeut.

Sinds 2015 ben ik werkzaam in de particuliere praktijk, waarin ik zowel kinderen als volwassenen behandel. Verder heb ik een medical taping cursus gevolgd, wat ik ook regelmatig toepas bij voornamelijk volwassenen.

Ik vind het erg leuk om als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute werkzaam te zijn. Met name het samen met de patiënt (en eventueel de ouders) komen tot het eindresultaat door te bewegen vind ik het mooiste aan ons vak. Ik help u of uw kind graag in de praktijk om tot dit uiteindelijke eindresultaat te komen en plezier in bewegen te krijgen.

Dimara van Driel – Kinderfysiotherapeut i.o. 

Hallo, ik ben Dimara en sinds 2017 werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben afgestudeerd aan de internationale fysiotherapie-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik een enorme passie ontwikkeld voor het werken met kinderen, door een speciale minor hiervoor te volgen en een half jaar stage te lopen in een kinderziekenhuis.

Na mijn afstuderen ben ik naast mijn werk voor Fysiotherapie Blokker ook gaan werken voor een kinderfysiotherapiepraktijk in Amsterdam. Hier heb ik met veel plezier 3 jaar lang met kinderen met autisme spectrum stoornissen en gedrags- en ontwikkelingsproblemen gewerkt. Hier heb ik samen met een collega een succesvol sportprogramma voor deze kinderen opgezet, waarbij ik mijn interesses in sport, kinderen en autisme spectrum stoornissen heb kunnen combineren.

Ondertussen ben ik bezig met mijn masteropleiding kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Hiernaast werk ik ook nog als algemeen fysiotherapeut, waarin ik me vooral richt op sportblessures.

Ik vind het erg leuk om samen met sporters naar hun doelen toe te werken en hun fysiek en mentaal fitter en sterker te maken. Vooral de combinatie van volwassenen en kinderen behandelen, biedt mij ontzettend veel uitdaging en het vult elkaar goed aan. Ik blijf me er telkens weer over verbazen tot hoeveel het lichaam in staat is en ik help u of uw kind graag om samen het lichaam te ondersteunen/herstellen en plezier in bewegen terug te brengen.

Inge de Beurs – Praktijk ondersteuner

Inge de Beurs is onze ondersteunend medewerker. Zij werkt als administratief medewerkster. Zij is aanwezig alle werkdagen van 08:00 tot 12:30 uur. Als u direct iemand telefonisch aan de lijn wilt krijgen is de kans op deze tijden het grootst. Zij zal al uw vragen beantwoorden indien mogelijk of een afspraak maken.

Back To Top