Ga naar hoofdinhoud

Op 1 februari  2019 zijn de kinderfysiotherapie van fysiotherapie Blokker en kinderfysiotherapie Westfriesland samen gegaan onder de naam kinderfysiotherapie Westfriesland. 

Daar wij veel jonge kinderen van 0- tot ongeveer 2 jaar aan huis behandelen rijden wij veel rond in de regio Hoorn/ Grootebroek, Enkhuizen en omliggende dorpen. Daarom vonden wij de naam kinderfysiotherapie Westfriesland passender dan fysiotherapie Blokker. Wij hebben praktijkruimte in Zwaag en in Enkhuizen. 

Jitske Nieman – Kinderfysiotherapeut

Ik ben in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt in verschillende particulieren praktijken in Zwitserland en Nederland. Vanaf  2004 tot september 2017 ben ik werkzaam geweest in het Westfriesgasthuis waar ik vooral jonge zuigelingen en kinderen met complexe motorische problemen heb behandeld

In 2006 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. In augustus 2015 ben ik als kinderfysiotherapeut naast mijn werkzaamheden in het Westfriesgasthuis aan het werk gegaan bij Fysiotherapie Blokker.  

De afgelopen 13 jaar heb ik in het ziekenhuis veel ervaring  opgedaan met zuigelingen, jonge kinderen en kinderen met complexe motorische problemen, psycho-somatische klachten. Ook heb ik veel cursussen gevolgd in deze richting. 

De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel zuigelingen en jonge kinderen aan huis behandeld. In de praktijk zag ik een groeiend aantal kinderen met orthopedische klachten. Om deze reden ben ik in September een grote verdiepingscursus kinderorthopedie gaan doen deze rond ik in april 2019 af. 

Het leukste aan mijn vak vind ik plezier in bewegen en plezier tijdens oefenen. Hierdoor is het leuk  om een bepaalde vaardigheid (weer) aan te leren. Want soms kost het veel tijd en inspanning om een vaardigheid te leren. Maar waar een wil is is een weg. Ik hoop dat ik met u samen kan zorgen dat uw kind een bewegingsvaardigheid (weer) zo goed mogelijk aanleert.

Dimara van Driel – Kinderfysiotherapeut

Hallo, ik ben Dimara en sinds 2018 werkzaam bij Fysiotherapie Blokker/Kinderfysiotherapie West-Friesland. Tijdens mijn bachelor opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik steeds meer passie ontwikkeld voor het werken met kinderen. Daarom ben ik in 2019 gestart met de masteropleiding tot Kinderfysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht, die ik succesvol heb afgerond. Werkervaring heb ik, naast mijn werk in de praktijk, opgedaan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Rijndam Revalidatie.

Als kinderfysiotherapeut behandel ik een breed scala van problemen, van problemen in de motorische ontwikkeling bij zuigelingen/peuters tot sportblessures bij jongeren. Daarnaast zie ik veel jongeren met chronische pijnklachten en vermoeidheid. De wisselwerking tussen lichaam en geest staat daarbij voorop, wat altijd weer voor nieuwe uitdagingen zorgt. Op een nuchtere en plezierige manier probeer ik samen met het kind een plan op te stellen om weer volledig naar school te kunnen of bijvoorbeeld een sportactiviteit op te kunnen pakken.

Naast mijn werkzaamheden voor de praktijk ben ik ook commissielid voor de beroepsvereniging Kinderfysiotherapie en zet ik me met veel plezier in voor de verdere ontwikkeling van ons vak.

Inge de Beurs – Praktijk ondersteuner

Inge de Beurs is onze ondersteunend medewerker. Zij werkt als administratief medewerkster. Zij is aanwezig alle werkdagen van 08:00 tot 12:30 uur. Als u direct iemand telefonisch aan de lijn wilt krijgen is de kans op deze tijden het grootst. Zij zal al uw vragen beantwoorden indien mogelijk of een afspraak maken.

Back To Top